Hoppas på en bra vecka nu...

Sonen är frisk och var på dagis idag. Jag fick mig en morgonpromenad på ca 35min och det var jätte skönt! När jag kom hem gjorde jag mina sit-ups och andra små övningar. Det blev inget dansande idag, tänkte att det var bäst att ta det lite lugnt :-D
Maten idag har också känts bra.

Så här har dagens mat sett ut:

Frukost: Fullkorns macka med kaffe.
Lunch: äggröra på 2 ägg. 1 morot.
Lunch2: 1 kotlett med wook.
Middag: 1kotlett.
Middag2: varma koppen soppa.

Och jag ska ta mig lite gurka med dipp såhär på kvällen.
Ska också väga mig imorgon får se om jag får lite minus :-D

Hemligheten!

Jag har ju helt glömt bort att skriva om min lilla "hemlighet" som jag skrev om tidigare.
Min sambo köpte Fatburnings tabletter. Och jag blev väldigt pigg och klar i huvudet av dom. Mycket energi till att träna. Och möjligtvis så dämpade dom min hunger något, dock bara en smula. Om dom har påverkat vikten kan jag inte svara på. Jag har bara tagit dom en knapp vecka och dessutom så hade jag ju en dålig vecka. Men ska se hur det blir efter denna vecka.

Vecko vägning 21/2-11

Efter en vecka med att ha ätit nötter varje dag. Inte fått röra på mig knappt pga att sonen har varit sjuk, ätit gurka med dipp varje kväll, och tagit mig en kaka i lördags så räknade jag med minst +1kg på vågen idag. Men jag tänkte som så att nu är det jag som har valt det. Jag har själv gjort medvetna val om att det kan bli plus på vågen. Så idag ställde jag mig på vågen med skräck men försökte ändå att vara lugn.

Veckans resultat blev:

73,5kg
-0,3kg

Jag fick alltså ett minus istället! :-)
Kändes väldigt förvånande men ändå så skönt! Men denna vecka blir det hårdare tag. Förhoppningsvis går sonen till dagis imorgon och jag kan börja ta mina morgon promenader igen.

Det bästa beslutet!

Sonen har haft feber och varit sjuk hela veckan så det har inte blivit tillfälle att skriva här inne.
Men idag åkte jag och dottern en sväng själva till stan medans sonen var hemma med sin pappa.
Det är nämligen hans 2-års dag idag! :)
Vi åkte in för att köpa lite presenter till honom. Jag kunde däremot inte låte bli att kika lite på kläder. Har hållt mig nu sen i julas. Jag hittade en jätte fin jacka på Lindex. Jag har alltid viljat ha en sån... men såklart inte kunnat ha den. Och nu passade en strl L mig utmärkt! :) Får se om jag köper den annan dag eller så hittar jag en annan :)
Jag gick idag in på MQ!! Jag har nog aldrig varit inne där förut. Det är en sån affär jag anser är för "smala" människor. Och jag hör inte hemma där. Men idag vågade jag mig in där... och visst fanns det kläder där som säkert passade, men jag hittade inget jag gillade. Men det var ett stort steg och stor "vinst"!
På hemvägen när jag hade tid att fundera över allt. Så kände jag direkt- Att gå ner i vikt är det bästa beslutet jag har tagit i mitt liv!
(förutom att skaffa mina barn då ;)

Vägrar vara fet!

Ingen vecko vägning idag

Iom att jag fick min mens igår så blir det ingen vägning förrens nästa måndag. Lite skönt faktiskt att hålla sig borta från vågen. Men så fort mensen är slut kommer jag springa till vågen :D

Nu har sonen blivit sjuk så då blir det inga promenader. Lite dansande hinner jag förhoppningsvis med iaf :)
Jag försöker städa en del istället och förbränner förhoppningsvis lite kalorier på det sättet :)

Inte långt kvar till mål! Även om det kommer att ta sin tid.

Imorse fick jag mig en promenad. Valde att ta en uppförsbacke idag. Det gick bra förutom att det var ganska halt överallt. Idag vägde jag mig och det var nog tur för nu känner jag att mensen är på väg, och då går jag ju alltid upp lite.

Idag stod vågen på:

73,9kg
-0,9 kg
sen i måndags.

Helt underbart att se en 73.a på vågen! Och jag börjar inse att jag inte har långt kvar till mitt mål nu! ca 4kg kvar bara!! Så nu ska jag fundera ut något som jag ska unna mig när jag väl når 70kg.

Vad har ni unnat er med? Eller har du något bra förslag till mig?

Lämna gärna en kommentar!

Här kommer en nytagen bild. Men jag lovar att jag ser smalarare ut än vad jag är :) Men bra för självförtroendet! :)



Gurka med dipp...

blir det nu på kvällen! Har inte ätit det på hela veckan men nu ska här smaskas :D
Jag gör dippen på lätt creaime fraiche och Estrellas Hot Holiday. Supergott!


Min dag

Inatt var lillen vaken så det blev inget dagis för honom idag. Vilket innebar att det inte blev någon morgon promenad för mig. Men jag ställde mig och dansade 45 min med wii iaf :) Men fick faktiskt lite ångest över att jag inte fick röra mig mera. Men får väll ta och städa lite sen eller något, det bränner ju också bort lite kalorier :)

Idag när jag gjorde mina sit-ups och andra övningar så tog min sambo fram sina vikter. Och han ville visa mig olika övningar och han var så exalterad över det. Han var så söt så jag låtsades vara mer intresserad än jag igentligen var :D Är inte så sugen på att träna med vikter, men han visade en bra övning för låren som jag ska lägga in i mitt dagliga "tränings-chema".

Igår tog jag ett jobbigt beslut- Att ta av min förlovningsring! Den har blivit för stor, eller mitt finger har blivit för litet rättare sagt. Jag har kollat om det gick att göra den större. Men dom sa att det var en så pass stor bit dom skulle ta bort att då var dom nog tvungna att ta av texten inuti. Och det vill jag ju inte! Så den får ligga så länge. Ska nog köpa en kedja senare och ha den runt halsen. Saknar den på mitt finger :(

Imorgon ska jag ställa mig på vågen har jag tänkt. Hoppas på lite mera minus :)

Vägde mig idag

Japp det gjorde jag.
-0,8kg sen i måndags (2 dagar):D

Hoppas detta blir en bra vecka!

Jag har provat en sak sen i söndags och undrar om det kan vara det som har gjort min viktminskning. För så här mycket brukar jag inte gå ner. Men jag ska testa det idag med och imorgon skriver jag mer om min "hemlighet" :D

Lite tips idag :)

Idag gick jag en promenad på ca 30 minuter. Säkert 10 minuter var i uppförsbacke :-)
Sen blev det mina vanliga övningar när jag kom hem och så en 30 minuters dansande med wii.
Idag har jag faktiskt ont i mina mag muskler när jag rör mig :)
Känner mig peppad men man vill ju bara att alla kilon ska försvinna direkt.

***********************************************************************************
Tänkte tipsa om en sida där man kan räkna ut sitt BMI,kroppsfett mm.
http://www.markazits.com/diet/bmi.php#bmi


Och så vill jag tipsa er som har en Android mobil tele
Jag använder ett pogram som heter- weight loss/cardio trainer.
Det är två program som hör ihop. Dom är gratis att ladda ner från android market. Man kan lägga in sin träning, vilket jag gör varje gång. Och den räknar då steg, hastighet,längd och kalorier. Man kan även använda GPS för att se vart man har gått. Och man kan ladda upp sitt resultat på tex, Fb och twitter.

En bra morgon

Idag började jag dagen med att äta lite yoghurt och dricka lite kaffe med mjölk. Sen lämna sonen på dagis. Planerade för att ta mig en promenad. Den vanliga jag tog i höstas. Men nu var det is på nästan hela vägen så det blev ju ingen direkt snabb promenad. När jag kom längre fram så var det dock ingen is och jag gick snabbt då. När jag kom hemåt så kände jag att jag inte var redo för att avsluta min promenad. Så istället för promenaden som brukar ta 15 minuter så gick jag en på 40 minuter idag! Och brände då bort ca 236 kcal. Det kändes ju grymt. Jag kände ju väldig skillnad sen i höstas när jag promenerade. Det var mycket lättare nu :)
Hemma sen så gjorde jag mins sit-ups och push-ups innan jag satte igång och körde ett pass Just dance med mitt wii på 30 min :) 179 kcal försvann där :)

Jag är så nöjd med min morgon!! Jag gillar verkligen att jag får röra på mig nu :) Det skulle jag aldrig ha sagt innan... :D

Måndag 7 feb Veckovikt

Yes, jag fick se en 74,a idag på vågen :D

Veckans vikt

74,8 kg
-1,4 kg sen förra måndagens vägning.

vecko vikt månd 7/2-11

Imorgon vägning :)

Jag ser faktiskt framemot imorgon dagens vägning. Det är verkligen inte ofta jag gör det.
Men helgen har gått så otroligt bra. Förutom att jag åt en liten påse nötter OCH gurka med dipp igår. Men jag har kommit in i en tränings fas nu. Jag vill så gärna träna ngt. Få röra på mig. Har dansat ca 45 min varje dag med mitt wii och bränner då ca 270kcal. Och det är ju superbra, enligt mig iaf! :) Och så har jag börjat att göra några andra små övningar för att få upp flåset och även sit-ups och några push-ups. Och det känns jätte bra. Har insett efter lite diskussioner med sambon att röra på sig för att få bort lite extra kalorier varje dag nog kan göra en del ändå. Hitills har jag ju inte rört mig ngt speciellt extra men ändå gått ner. Så ska bli spännande och se om det blir någon ändring.

Naturdieten jag skulle börja med i morgon sket sig ju helt. Hade inte riktigt pengar till det kände jag. Det går väll ändå åt ett litet paket på tre dagar. Kändes bättre att köpa riktig mat som även barnen kan äta då. Men jag ska nog försöka prova naturdiet om några veckor.

Imorgon väääägning... :D

Bilder från google.

Push up Push ups

Sit up Sit-ups

Vågen är snäll :)

Vägde mig idag igen. Måste ha stenkoll nu så den inte går upp igen!

75,1kg
-1,1
kg sen i måndags.

Har jag riktigt tur nu så får jag se en 74,a på måndag :D

Nu kommer motivationen tillbaks mer och mer :)

Igår var hela familjen i stan och käkade på Subway. Deras mackor är ju för goda. Jag smakade även en bit på kakan man får till och gav snabbt resten till barnen :) Sen tog jag en halv marshmallows också, fy mig! Lite senare åt jag också en liten påse nötter ,ca 100g. Så på väg hem från affären sa jag till min dotter - Vi tävlar och springer hem, så mamma får bort kakan :)
Ha ha! Så det gjorde vi, tog väll inte mer än 5 minuter men det var faktiskt kul och några kalorier försvann förhoppningsvis :) Det bästa var ju att jag inte blev lika anfådd som tidigare.

Igår kväll gjorde jag även en "deal" med min sambo. Jag berättade att jag var sugen att prova på att bara dricka naturdiet för att se om det försvinner lite mer kilon snabbare. Så vi bestämde att jag skulle börja på måndag och hålla ut till onsdag! Jag vet inte om det kommer att funka, men jag ska försöka. Kommer väll dö av hunger... :)
Det jag är mest rädd för, är att snabbt gå upp dom kilona som möjligtvis försvinner när jag börjar äta riktigt mat igen.
Men vi får se hur det går! :)

Ha en trevlig helg allihoppa! Ikväll blir det schlager för oss framför tvn :)

Snart är jag där igen...

Jag börjar känna att motivationen är på väg tillbaks nu. Skönt det. Har dansat idag och brände bort några kalorier så det känns bra. Men än är jag inte 100% motiverad. Jag försöker att tänka på mitt mål. Att jag vill bli smal... eller iaf smalare. Och att jag vill bli smidigare och inte skämmas för min kropp.

Som min "viktcoach" sa, att du måste göra det för din skull. Inte för alla andras skull. Du måste göra det för att du ska må bra!


Vågen rör sig faktiskt neråt! :)

Vägde mig i morse.

75,8kg
- 0,4 kg
sen i måndags.
Det är skönt att se att vågen äntligen går åt rätt håll!!! :D


Jag känner fortfarande ingen direkt motivation för att gå ner i vikt. Jag är ändå glad att det har fastnat i huvudet att godis, bröd mm är dåligt. Jag skulle aldrig äta något sånt nu.
Igår var jag i affären och kom på mig själv med att kolla kalorier och kolhydrater i allt jag köpte ,eller inte köpte. Jag fick en lite ledsen känsla av det ,för det är verkligen inte jag! Jag vill inte heller vara sån. Jag vill kunna köpa något utan att tänka på vilken mängd kalorier/kolhydrater det är i!
Det var så mycket jag ställde tillbaks för att jag ansåg att det var för mycket i. Vilket det säkert inte var. Tex så tittade jag på en burk tomat soppa från Viktväktarna. Nä jag ansåg att det var för mycket kalorier och kolhydrater så den åkte tillbaks på hyllan. Den var från Viktväktarna! Den kan inte ha varit dålig! Tomatsoppa dessutom, tomater är ju inget dåligt. Men så här är det med mycket av maten jag kikar på. Mycket åker tillbaka på hyllan pga fel mängd kalorier/kolhydrater. Ibland känns det som att man håller på att få någon sjukdom, typ anorexia fast inte så extrem såklart.... Bara det att jag blir så kinkig med maten ju...

Igår tog jag ett bad med min lilla son, som snart är 2 år. Jag tror jag har tagit ett  eller två bad med honom innan och det var nog närmare sommaren. Men igår kände jag verkligen skillnaden på min kropp när jag satt där i badkaret. Jag kände mig så smidig och inte alls att jag tog upp hela badkaret! Det var en sån skön känsla! Försöker tänka på det nu när motivationen inte är på topp...


Vägde mig...

Ja jag måste väga mig mera den här veckan. Är livrädd för att gå upp minsta gram!

idag stod vågen på
:
76,1 kg  = -0,1kg.

Alla minus är bra nu för jag behöver verkligen känna motivation igen!!

Tror jag ska försöka att dricka flera shakes som måltid. Får se hur det blir. Alltid gott att tugga ju :)

Drömmer lite...

Sitter just nu och surfar på Tradera.se.
Jag brukar sitta där och kika på både kläder till mig själv och kläder till barnen. Mest för att det är roligt, man vet ju aldrig vad man kan hitta.

Som jag sagt innan så hade jag innan min viktminsking strl 50.
Nu när jag är inne på Tradera så tittar jag under storlek 42/44 och det känns så overkligt. Jag försöker hela tiden att tänka att jag är duktig som har kommit så långt. Men kan ändå inte låta bli att se dom mindre storlekarna och drömma om att komma i dom.
Idag har faktiskt varit lite jobbig dag. Jag känner mig inte direkt peppad att gå ner i vikt. Jag har igentligen hela dagen varit sötsugen. Men som tur är har jag iaf haft diceplin att inte äta något dumt.

Idag har maten sett ut såhär:

Frukost: youghurt, 2 kokta ägg
Lunch: Sallad med tonfisk, liiite vitlöks dressing
Middag: 1 kotlett med wook grönsaker
Några oliver.
Middag2: 1 kotlett

Har stoppat i mig en apelsin och druckit 2 koppar kaffe med mjölk.

Vilken skitvecka detta blev då!

Eftersom att det blev plus på vågen igår så hade jag en för jävlig dag, rent ut sagt!

Först på morgonen så hade jag bokat in ett hälsosamtal. Tänkte att jag kunde lära mig lite nya saker ang kost och motion. Hon jag träffade var väldigt trevlig. Hon sa att jag skulle känna mig stolt över alla kilon jag gått ner. Men igår var absolut ingen sån dag. Jag tog också upp ang att jag ibland kände mig väldigt ledsen när jag tog på mig mina gammla kläder och dom var för stora. Att jag inte kände igen mig själv. Hon sa att det är vanligt och att det är mycket som händer inte bara på kroppen utan också i huvudet, när man går ner i vikt. Sen tyckte hon att jag inte skulle gå ner mer än 0,5kg i veckan. Dels för att ta det lugnt, och för att inte bli besviken om det inte blev mera på vågen. Men jag kommer ändå sikta på 1kg bort per vecka. En annan bra sak hon sa var att jag kanske skulle stanna på 70kg. Stanna där över sommare för att känna mig bekväm och må bra. För att lära känna "nya" victoria. Får se hur det blir med det, men det var ju en bra tanke iaf!

Efter mötet mådde jag fortfarande dåligt så jag gick och köpte mig 3 wasa knäckebröd och en liten plopp!
Jag åt upp det under dagen.
Idag har jag inte ens dåligt samvete för det. Jag måste få ha en dag på ca 4 månader då jag mådde dåligt.

Men idag blir det "nystart" åter igen. Jag känner mig inte längre lika ledsen och dålig utan kommer försöka att göra det bästa. Jag ska äta rätt och försöka röra lite mera på mig.

Måndag 31/1-11 vecko vikt

Veckans resultat blev

76,2 kg
+0,5 kg sen förra måndagens vägning :(

RSS 2.0