Åhh neeej...

Jag ställde mig på vågen. Idag blev det ett stort fett PLUS! Ååh jag får sån ångest. Vad har jag gjort för fel dessa två dagar då?? Jag vet inte. Men kommer nu väga mig på måndag igen och hoppas att vågen är snäll :)

Idag blir det att gå och shoppa på loppis :) Det älskar jag och försöker göra det när jag kan. Min stora tös ska iväg med sin farmor på bio så jag får shoppa själv med lilleman :) Får se vad jag hittar... :)

Det jag äter dagligen nu är:
kotlett med lite bearneis sås.
Sallad med tonfisk.
2 kokta ägg och yoghurt till frukost.

Idag ska jag nog också köpa mig en liten påse med nötter.Det är ju mitt lilla godis jag får köpa på helgen.


Fuskade...igen :)

Jag tänkte ju hålla mig borta från vågen tills på måndag. Men igår kväll när jag skulle lätta på hjärtat för min sambo om hur jobbigt det var att inte tjuv väga säg mitt i veckan. Att jag skulle hålla mig tills på måndag!
Då säger han: Men varför då??
Ja varför då igentligen?! Jag hade inget bra svar... så imorse vägde jag mig.
Sen i måndags:
-1,1 kg!

Så det blev en väldigt bra start på min morgon! Och som vanligt när vågen visar minus så blir man extra peppad.
Jag har hela tiden tänkt att när jag kommer ner till min målvikt (70 kg) så ska jag börja träna.
Så jag har börjat kika lite nu. Är inne på Friskis&svettis just nu. Mest för att det finns här i närheten. Tänkte ta en tur på gåband och kanske spinning. Men har aldrig tidigare tränat så känner mig ju inte så hemma på den fronten! :)
Jag vill inte bygga muskler, är rädd att vågen inte ska gå ner då. Utan jag vill svettas och få bort fettet :D

Någon som tränar som har ett bättre förslag?
Lämna gärna en kommentar! :)

Fettförbrännande...

Idag var jag allt sugen på att väga mig. Men ska försöka hålla mig till min vägningsdag, vilket är måndagar. Endast! :)
Det går bra med maten och jag känner mig hyfsad nöjd. Tycker fortfarande vissa dagar att jag äter för mycket apelsiner, äter säkert 4 st per dag. Och jag vill gärna köpa nötter när jag är i affären, men jag har bestämt att det får jag endast köpa på helgen. Det får bli mitt "unnar" godis :)

Igår kväll började min sambo prata om att han hade hittat bra fettförbrännare. Kapslar såklart som jag hatar. Men han vill iaf att vi ska prova dom. Så idag blir det antagligen in till stan för inhandling.
Jag har länge letat efter just fettförbännande men har inte riktigt tagit tag i att prova det så jag är faktiskt riktigt nyfiken nu :)

Igår fick jag mig en 40 minuters dansande med wii,et. Kändes bra eftersom jag nog inte har dansat på iaf en vecka nu. Men jag får ju mina små promenader varje morgon när jag lämnar och hämtar min son på dagis. Bättre än inget iaf :D

Veckans vägning Mån24/1

Idag är ju då min riktiga vägningsdag.
Vågen stod idag på:

75,8kg

Har gått ner ca 1kg sen förra veckan. Det käns bra!
Åt för mycket nötter förra veckan känner jag, så nu ska jag försöka hålla mig till helgen iaf.
Har också varit dålig på att fylla på min 2-Liters flaska med vatten, men idag kom jag ihåg det :-)

Dagens mat än så länge:

Frukost: Lätt Yoghurt, 2 kokta ägg.
Mellanmål: 1 apelsin
Sen lunch: 1 Kotlett 2 stora glas vatten

Kommer trycka i mig minst en apelsin till under dagen. Och så har jag 1 kotlett kvar som jag kommer att äta senare.

Bli inte rädd! :)

Tänkte bara slänga in ett inlägg om att jag håller på att testa mig fram i bloggens utseende. Så den kan ändra utseende under dagarna lite fram och tillbaka :)
Så ni inte blir rädda och undrar vart ni har hamnat! :P

Proteinpulver ist för Naturdiet?

Vad händer? Tröjor och byxor blir för stora och jag känner mig mest ledsen. Jobbigt detta. Jag vill ju gå ner i vikt men ändå kan jag inte alltid känna mig glad.
Imorgon är min vägningsdag och jag hoppas att det har minskat lite på vågen. *Hoppas, hoppas*

Min sambo som tränar och äter striktare än jag, köper alltid proteinpulver. Han har alltid sagt att jag borde köpa det istället för Naturdiet. Så igår kikade vi på det. Och det var ju mycket bättre! Tror det var 107 kalorier och 1 kolhydrat per portion. Så nästa gång blir det proteinpulver istället för Naturdiet. :)

Dålig dag!

Igår hade jag en lite dålig dag. Maten var väll helt okej. Förutom att jag åt en macka på subway, med ljust bröd. Och så åt jag nötter med socker på. Men jag kände mig lite deppig igår. Ibland är det bara inte kul att "banta".  Att inte få äta gott. Min dotter hade köpt godis och tog fram en marsmallows, som jag älskar , för att bjuda lillebror. Jag var bara tvungen att ta ett bett. Sen ropa jag till henne att ta bort allt godis! :)
Och på subway så fick barnen en kaka och även där tog jag ett litet bett. Förstås är det inte farligt att ta bara små bitar, huvudsaken är att man inte vräker i sig mer. Men ändå kändes det så onödigt! Sen gick vi till mataffären. Och jag fick stå vid kassan och vänta på resten av familjen. Jag fick stå precis bland allt godis. Och såklart såg jag marsmallows! Jag blev så sugen! Och fick en snabb tanke att, det spelar ingen roll om jag vräker i mig en hel påse. Man får ha en sån dag.
Som tur kom jag ur mina tankar. Jag får INTE ha en sån dag. Jag kan inte till låta mig själv till det, då går allt åt helsike, tror jag.
Jag brukar inte ens ta en smakbit. Blir irriterad på mig själv för att jag gjorde det! Ahhh!

Igår tog jag mig en burk Celcius. Dom som ska förbränna 100kalorier :)
Jag tog en av smaken, Orange. Den var god. Och jag tror att jag blev lite piggare av den. Det är ju energi i dom också.

Det är fortfarande ingen som har kommenterat angående bantningspiller! :)
Jag vill gärna veta om det finns något bra "piller" att prova?
Lämna en kommentar! :)

Tabletter?

Jag köpte för ett tag sen Hoodia Perfect. Efter mycket läsande på internet om dom. Hoodia kommer ifrån kaktusar och ska göra att man blir mätt fortare. Man äter mindre och går då ner i vikt. Många sidor jag läste på så skulle man hålla sig flera timmar ifrån att äta. Lät ju jättebra! Man vet ju heller inte förrens man har provat.
Man ska ta 1-2 kapslar en timma innan måltid.
Första dagen åt jag soppa och blev helt plötsligt proppmätt efter halva skålen. Jag trodde jag inbillade mig så jag fortsatte att äta men till slut höll jag på att spy av mättnaden!
Oj då, tänkte jag direkt. Det måste vara Hoodia.
Dagarna efteråt så vet jag inte om jag kände av någon effekt. Jag tog 2 kapslar på morgonen. Kanske tog jag dom vid fel tidpunkt, jag vet inte. Men eftersom att jag avsky kapslar, jag kan knappt stoppa dom i munnen, så slutade jag ta dom efter ca 1 vecka.
Ärligt kan jag inte säga om dom funkade eller inte.
Men nu till min fråga. Jag är sugen på att prova något annat. Fettförbrännande eller som stoppar kolhydrater har jag tänkt. Helst tabletter eller pulver då.

Har du provat några tabletter som funkade? Eller några som inte funkade? Ge mig tips!!
Lämna en kommentar!


Har ni förresten provat drickerna Celcius?
Man ska bränna bort 100 kalorier bara genom att dricka dom :)
Jag förstår ju att man måste dricka ett antal per dag för att det ska göra någon skillnad alls. Men jag ska ändå prova några imorgon.
100 kalorier bort är ju alltid 100 kalorier bort :D

Perfect Hoodia 


Viktresan


Minus :)

Idag fick jag äntligen ställa mig på vågen.

76,3 kg.
-0,4kg sen förra torsdagen. Känns helt okej. Har ju några dagar till på mig tills det är måndags och min riktiga vägningsdag. Jag har alltid gått ner 1 kg, inte mycket mer i veckan, så det är det jag siktar in mig på.

Idag blir det tvätt, vilket innebär lite extra springande i trapporna här.
Nu iväg till dagis med sonen och sen blir det lita mat handling.

Någon som har ett gott och enkelt recept på lax?
Lämna gärna en kommentar! :)

Helnöjd!

Jag känner mig så nöjd nu hur det går med maten. Jag känner det i kroppen. Och allt jag vill är att ställa mig på vågen! Men jag måste vänta till på torsdag, då förhoppningsvis mensen är borta. Hoppas på att få se att det står 75 kg. Men jag tror inte det riktigt.
Jag gläds över hur mycket lättare vissa saker är efter att ha tappat 12kg. Jag orkar med min lille son(2år snart) på ett helt annat sätt. Jag orkar bära honom mera. Det blir inte mycket av det längre men när det väll behövs så orkar jag! Och han sitter mycket bättre på min höft nu :) Innan blev jag stressad bara av tanken att jag visste att något skulle bli fysiskt jobbigt. Men inte nu längre. Är mycker mer lugn.

Som jag har berättat tidigare så är ju mitt mål satt till 70kg. Och därefter får jag se hur jag fortsätter. Så har jag sagt. Men den motivationen jag har nu så känner jag att jag absolut vill ner till 60 kg! Och jag har räknat ut att om jag fortsätter att gå ner 1 kg i veckan så kommer jag att väga 60 kg lagom till juni. Lagom till sommaren. Kanske att denna sommaren kan bli speciell. Kanske att jag går ut med kort kjol eller klänning. Utan att skämmas!
Jag hoppas hoppas! :)

Fel person i rätt byxor!

Helgen har gått helt okej matmässigt. Igår klagade min sambo på att jag hade så dåligt humör. - Har du underskott av kalorier idag??! Sa han flera gånger :)
Igår så tryckte jag i mig en hel gurka och så dipp till. Har faktiskt ångest för det idag. Mest för att jag faktiskt var riktigt mätt innan jag åt gurkan. Men ändå tryckte jag i mig en hel, för att jag var sugen och det är så gott!

I lördags när vi skulle iväg till min sambos familj så visste jag inte vad jag skulle ha på mig. Tog fram ett par "baggy" byxor. När jag tog på mig dom var dom stora i midjan och alldelles för stora i låren! Där ska dom ju vara lite lösa men det var för mycket. Jag vet inte vad som hände med mig då men jag blev helt chockad och ville nästan börja gråta...
Dom här byxorna var alltså för tighta i midjan när jag började min viktnedgång, knappt att jag kunde ha dom.
Ärligt talat vet jag inte varför jag blev chockad. Tror det var dels att jag märkte skillnaden och blev glad men också för att jag inte kände igen mig själv. Det var som att det var fel person i rätt byxor. Dom skulle inte vara för stora!

Någon annan som har känt på liknande sätt?

Slänger in två andra bilder som jag tog när jag bara hade gått ner 3-4 kg. Redan då började en del byxor bli för stora.



Så här får du i dig 100 kalorier

Hittade en lista på Aftonbladets sida. Och det krävs ca 30 minuters promenad för att bli av med det.
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article7089832.ab

Detta ger dig cirka 100 kilokalorier:

7 geléhallon
½ glassbåt
400 gram sockerärtor
18 gram mörk choklad
1 småkaka (20 gram)
1 glas juice (2 dl)
5 skivor skinka
10 tomater
2 äpplen
1 banan
1 kg gurka
400 gram grönsaker (broccoli, blomkål etc)
4 morötter
2 skivor 17 % ost
½ dammsugare (20 gram)
½ chokladboll (tex. delicato)
1 dl kokt ris
1 ½ dl kokt pasta
38 gram köpt pizza
80 gram biff


Lingonveckan...

Har fått kommentarer här ang när jag frågade vilken smak av naturdiet som är godast.
En skrev att allevo är godast och en skrev modifast.

Är dom kanske godare är Naturdiet då? Eller finns det ett annat märke som är godast?
Lämna gärna en kommentar!

Skulle vara kul att få veta! Har alltid köpt Natur diet men kanske dags att prova något annat då.
Igår så provade jag att göra en Caffe Latte shake med vatten. Jag har provat att göra Choklad shake med vatten men har inte tyckt att det har gått att dricka!
Men igår tyckte jag att Caffe Latte shaken med vatten faktiskt blev väldigt god! Jag ville nästan ha en till :)
Bra det, så slipper man ju dels handla mjölk typ varje dag. Och så får man ju bort dom kalorierna och kolhydraterna. Jag kör en specialare när jag gör mina shakes :)
Jag har som en mixer där jag blandar dom. Det gör att dom blandas ordentligt och jag känner aldrig det där
"sandiga" som blir annars. Då går dom inte att dricka tycker jag!

Blandar ni i vanlig shaker? Är det ok tycker ni?
Lämna gärna en kommentar!

Idag kom mensen. Jag gå alltid upp i vikt då. ca 0,5-1kg. Men som tur är brukar det alltid försvinna snabbt efteråt. Så nu blir det vägning nästa fredag kanske.

Jag har varje dag nu ställt in 2 L vatten i kylskåpet. Dom första dagarna har jag bara lyckats dricka ca halva, alltså 1 L. Men igår fick jag i mig hela 2 L! Jag dricker det till maten. Kanske 2-3 glas varje gång och det känns som det hjälper till att göra mig mättare och att jag håller mig mätt längre. Jag trodde jag skulle få springa på toa hela tiden :) Men tycker faktiskt inte jag har gjort det speciellt mycket mer.

Idag ska vi iväg till min sambos familj och ha mysigt! :)

Ha en bra dag allihoppa!

En bild jag tog en morgon när jag var ute :)

En bra kännsla i kroppen!

Jag känner mig piggare i kroppen! Jag känner mig nästan lite lättare också :-)
Jag tror att min magsäck faktiskt hade töjt ut sig lite över jul och nyår. För det känns som att jag inte längre behöver äte lika mycket och lika ofta. Jag slarvade nog för mycket och åt större portioner är jag borde innan min " nystart". Det känns underbart att vara Back on Track :)

Strax tänkte jag slänga på mitt Michael Jacksson spel till wii, och skaka loss :) Lite extra motion.
Och det är så himla roligt!




Gårdagens mat såg ut såhär ungefär:

Frukost: yoghurt, kaffe med mjölk.
Lunch: 1 Naturdiet bar.
Lunch2: 1 kotlett.
Middag1: Kaffe med mjölk, 1 apelsin
Middag2: 1 Caffe Latte shake
Kvällen: 1 Halv gurka med dipp

Torsdag

Som sagt, i morse var det Netto som gällde. Som tur var så hade dom Natur diet där. Var orolig att dom inte skulle finnas. Dom hade dock bara två smaker att välja på. Wildberrys och Caffe latte. Det blev Caffe Latte för mig. Annars är choklad min favorit.

Vilken är din favorit?
Lämna gärna en kommentar!

Köpte med mig en Naturdiet choklad/apelsin bar också för att äta på vägen. Jag har innan fått för mig att dom får mig att må illa, men vägrar inse detta tydligen :)
Jag åt en tredjedel på väg hem. Hemma fick jag trycka i mig resten, så äcklig!! Men det var min lunch så.
Jag tog mig en Caffe latte shake till middag idag. Vet inte om jag tyckte att den var god , eller inte. Det var liksom inte gott först men eftersmaken smakade ju Latte :) Ja det går nog ner iaf! :)

Idag hade jag besök av en kompis och hennes två barn. Alltid roligt med besök. Så klart hade jag köpt kakor. Man måste ju nästan det när man bjuder över folk. Och så bjöd jag på mackor. Själv så tog jag mig bara en kaffe och en apelsin.


Naturdiet Caffe Latte smak

76,7kg!

Tänkte slänga in ett snabb inlägg så här på morgonkvisten :)

Ställde mig på vågen: 76,7 kg!
-0.8kg sen i måndags.
Det känns super skönt att det äntligen går åt rätt håll!

Nu lämna sonen på dagis och sen Netto :)


Det här går ju bra!

Idag ställde jag in en flaska med 2 liter vatten i kylskåptet. Har ju läst att man ska dricka mycket vatten, bla för att det mättar i magen. Har hitills druckit upp halva, så får se hur det går med resten :) Vatten är väll inte det godaste man kan dricka men ner går det ju :)

Idag har maten sett ut så här än sålänge:
Frukost: Yoghurt och kaffe med mjölk.
Mellis: 1 apelsin. (jag var iväg och hade inget annat med mig)
Lunch En chokladshake.
Middag: 3 ägg, lite av kycklingröran från Lidl.

Sambon min ska steka något kött ikväll som vi ska äta. Allt han äter är bra mat så jag vet att jag kan äta samma utan att ha dåligt samvete. Han äter aldrig godis och annat gott heller. Det är skönt att inte ha någon annan som sitter bredvid och trycker i sig. Förutom min dotter då som har en egen godis hylla... Men jag har hållt mig därifrån :)

Imorgon efter att jag har lämnat sonen på dagis ska jag sticka till stan och gå in på Netto. Dom säljer from imorgon Naturdiet pulver 15 port, för 99kr. Hyfsat billigt. Så ska köpa mig ett pack eller två så att jag har hemma.

Tips!
www.Netto.se

Naturdiet 15 pack 99kr st!


Tisdag

Denna dagen har också gått bra. Tyvär har det inte blivit något dansande till wii. Jag orkade helt enkelt. Var för trött efter en tung natt där sonen vaknade lite för ofta :)
Än så länge har dagen sett ut så här matmässigt:

Frukost: yoghurt.
Kaffe
Lunch: choklad shake.
Lunch2: 2 stekta ägg.
Mellis: 1 avocado, 4 skedar av en kycklingröra från Lidl.
Middag: 1 Kyckling file

Det blir säkert ägg på kvällen och apelsiner. Kaaanske att jag gör mig lite gurka med dipp. Man måste ha gott också. Och det har inte gjort någon skillnad innan i viktnedgången.

Det var för övrigt väldigt längesen jag smakade på en avocado men det var helt okej. Har läst att det ska vara bra att äta en avocado om dagen. Bra fett där i.
Och min sambo kom precis hem när jag satt och åt- Oj avokado, det är säkert bra! Många som tränar äter det.
Kände jag mig duktig att jag visste det :)


So far so good!

Gårdagen gick väldigt bra. Jag var motiverad hela dagen och är det fortfarande!

Så här såg gårdagens mat/motion ut:

Frukost: Yoghurt och kaffe med mjölk.

40min dansande till wii.

Lunch: Färdig shake.

Middag: Liiiiite lasagne. (vi var bortbjudna och jag tog lite för att vara artig :) )

Middag2: Färdig shake. Blev så lite lasagne så jag blev ju inte mätt.

På kvällen: 1 kotlett.

Under dagen blev det också 3 apelsiner och 3-4 koppar kaffe med mjölk.

Så det var en helt okej dag mat mässigt.

Vet ni mera då?! Jag gjorde för första gången sit-ups! Ha ha! :) Det gick ju ganska smidigt men vet inte om jag gjorde rätt. Min sambo får nog visa mig sen. När jag för övrigt berättade detta för min sambo så säger han att man inte kan förbränna fett på bara ett ställe. Alltså att sit-ups inte hjälper för att få bort mag fettet. Nähä, det var ju därför jag ville göra dom!
Han sa också att enda sättet är just att gå ner i vikt.

Någon som vet hur det är med det? Eller hur man kan få bort fettet på magen? Kommentera gärna!

Ja nu kör vi!

Nya tag är det som gäller! Hårdare och striktare! Hade nästan glömt bort min "nystart" i morse, men kom snabbt på det och blev extra taggad!

Ny "startvikt" 77,5kg   
Ska ner till 70kg.

Nu jädrans ska vågen neråt! :) *Heja, heja*


Nu känns det bättre!

Nu känner jag mig super duper taggad inför i morgon! Jag började dagen med Kaffe och wasa knäckebröd. Sen blev det två timmars dans. Super nöjd! Bränna bort så många kalorier som möjligt :)
Jag kommer klara av detta, det vet jag ju inners inne att jag kan! Jag har ju gjort det förut.
Ikväll ska jag äta min sista wasa knäckebröd så jag inte har någon hemma sen.
Imorgon gäller det! :)

Inge roligt längre...

Jag känner mig riktigt deprimerad nu angående vikten. Igår tog jag mig några godis bitar t.o.m. Spelar ju ingen roll, kände jag då. Det går ju åt helvete nu ändå. Det gick ju så bra innan. Jag har ju gått ner så mycket!
Kanske är det som min sambo säger. Att jag känner mig nöjd med hur jag ser ut nu och därför inte är lika noga med maten? Visst, jag är supernöjd. Men jag vill fortfarande gå ner till minst 70kg. Nu har det gått ner och upp i snart tre veckor och jag tappar motivationen.

Imorgon- Yoghurt till frukost. Ägg och shakes till måltider. Och däremellan tar jag mig en apelsin när jag känner för det. Kanske en kyckling bit någon dag.
Inga mer knäckebröd eller nötter.

Jag måste hitta motivationen igen, HJÄLP!





Bild från Google.

Usch!

Ställde mig på vågen i morse. +0,5kg. Uppe på 78kg igen. Vad händer? Har jag slarvat så mycket? Jag blir så deprimerad när det blir så här. Aaahhh! Jag vill att kilona ska bort NU!
Från och med måndag får det bli extra strikt tror jag. Yoghurt til frukost. Sen bara ägg och apelsin under dagen. Så hoppas jag att vågen går ner igen!

Sacrifice=

Jag offrar just nu halva mitt liv för att att få mig ett bättre, lättare, roligare och smalare liv.
Vägen dit är absolut inte lätt jämt. Men jag offrar mig! Jag gör det för mig själv, inte för någon annan! Halleluja :)
Allvarligt så är det ju jobbigt att inte få äta det man vill. Jag skulle gärna trycka i mig en chips påse. På tal om chips så var jag CHIPS BEROENDE! Jag åt säkert 3-4 påsar i veckan! Till slut fick jag nog och bestämde mig för att helt sluta äta chips, never again! Så nu har det gått snart 1,5 år sen jag sist tog mig en chips bit. Stolt :) ! Och jag kommer aldrig mera att ens smaka på det.
För övrigt just nu då, så vill jag gärna ha mig choklad. Marabous med krossade nötter i! Cheeze bolls. Kakor. Lösgodis. Semla....
Men jag har inte ens en dag i veckan jag unnar mig sånt, som en del andra har. Jag tror inte att jag klarar av det just nu. Jag tror att jag skulle falla platt direkt! Så lite längra fram kanske jag vågar mig på en "unnar dag". Men jag äter annat gott. Gurka med dipp är smaskens och det äter jag ibland på kvällarna. När jag inte äter apelsin :)
Jag äter lite nötter ibland och det är ju också super gott.

Som allt annat finns det ju positivt och negatvit med att gå ner i vikt. Faktiskt finns det negativa saker. Eller jag kanske ska kalla det, lite sämre. Tex. jag känner inte längre igen mig själv. Inte på kort och ibland inte i spegeln. Jag vet att andra inte ser förändringarna lika klart som jag gör. Men halva min mage är borta. Benen är smalare. Ibland är jag faktiskt rädd för hur det kommer att bli när jag har gått ner så mycket jag vill ha bort. Är det någon annan som känner så?? Jag har som sagt inte varit så här "smal" på flera år.
Men sen överväger ju det positiva såklart! Jag har mycket mer energi i kroppen. Jag känner mig lättare och smidigar. Jag till och med sitter ibland på ett sätt jag inte kunde sitta på innan. Jag skäms inte längre när jag är ute. Jag var t.o.m med och dansade runt granen på en julfest med mina barn! Jag hade aldrig gjort det innan jag gick ner i vikt. Jag var ute och okte pulka med barnen och jag fick plats i pulkan!

Nu hade jag ju hoppats att jag skulle ha nått mitt mål på 70kg lagom till min sons 2-års dag. 18 februari. Men iom att jag "förlorade" 2 veckor över jul och nyår så kommer det tyvär inte att bli så. Men det är ca 5 veckor kvar så jag hoppas då på iaf -5kg!



Shopping dag!

Idag blev det shopping dag! Det är ju alltid roligt! Jag åkte iväg med sonen medans sambon åkte iväg och tränade. Det var nästan inget folk alls och det var jätte skönt. Speciellt när man kör med barnvagnen, ingen att trängas med :)
Jag köpte fakiskt enbart saker på rea. Inte meningen men så blev det. Och desto billigare :)
Jag köpte två par örhängen till mig. :) Det andra paret ser ut som en dragkedja, men dom har jag just nu på mig så jag får fota dom vid ett annat tillfälle :) Sen hittade jag världens snyggaste tröja! Min färg som jag älskar, turkos! Adidas tröja från Intersport. Sen blev det såklart lite annat smått och gott, lite till barnen och så. Idag åt jag en macka på Subway. Dom är ju för goda! Och igentligen inte onyttiga förutom att det är bröd. Men jag "unnade" mig det idag :) På kvällen blev det 2 st kottletter. Mmm!
     Här är dom ena. Fina?

  Vad tycks? Snygg va! Jag är supernöjd! :D

Godmorgon! :)

Imorse ställde jag mig på vågen för att vara säker på vikten, en extra koll. Den stod idag på 77,3 kg, så det stämde ju bra. Jag hoppas att på måndag ska den stå på 76,5 kg. Då har jag gått ner ett kilo den här veckan. Säkerligen kommer jag väga mig på torsdag eller fredag igen. Jag kan ju inte hålla mig borta från den där vågen! :)

Idag snöade det när jag lämnade sonen till dagis. Och ingen som hade skottat. Idag tog jag vagnen, dum som man är. Trodde faktiskt dom skulle ha tagit bort snön på vägen iaf. Men icke, så det blev till att pulsa och trycka på vagnen i snön. Blev riktigt trött i benen av det, bra där :)

Jag åt min yoghurt som vanligt till frukost. Köpte icas egna sist. Och den är faktiskt riktigt god och krämig! Jag borde väll igentligen ta en med lite mindre fett i men nu blev det så här :) Icas youghurt jordgubb/vanilj. 2,5% fett.


peppning tack :)

Idag har jag ätit ägg röra, utan mjölk eller något annat i. Sen har det blivit youghurt, apelsin och en wasa knäckebröd. Och nu på kvällen blev det lite nötter. Helt okej dag matmässigt. Kanske för mycket kolhydrater men det får gå ändå. Finns väll värre saker att äta :)
Det blev också, nästan en timmas spelandes med wii. Och lite spring i trappan då jag tvättade idag och tvättstugan ligger längst ner och det finns ingen hiss i vårat hus. Så det känns bra att jag fick röra på mig idag.

Mycket av min vardag går faktiskt åt att tänka på vikten. Konstant finns tankarna där. Det är jobbigt ibland...
Jag bara längtar tills allt är över och man kan börja äta normalt igen. Självklart kommer jag hålla mig borta från onyttiga saker även då. Men att man kan ta sig en choklad någon kväll utan att oroa sig. Eller äta en extra apelsin utan att tänka på att få i sig för mycket kolhydrater.

Jag letade efter en bild på mitt "gammla" jag. Men jag hittade faktiskt ingen. Inte så konstigt iof eftersom att jag aldrig har viljat vara med på bild innan. Jag har däremot en del porträtt bilder. Så jag slänger in en gammal och en ny här så får ni gärna säga om ni ser någon skillnad! Peppa mig! :)




Ny dag, nya tag!

I morse ställde jag mig på vågen. 77,4kg! -0,5kg sen nyår.
Äntligen! Det hjälper så mycket att se att det går åt rätt håll! Trots chokladbitarna jag svepte igår :-)
Jag t.o.m skickade ett sms till min sambo att han skulle ta med en chokladkaka från sitt jobb när han slutade. Som tur var så hade han missat det och därför fick jag ingen choklad kaka. Istället gjorde han 2 ägg till mig. Mycket bättre! Och gissa om jag hade fått ångest idag för jag hade säkerligen tryckt i mig hela kakan!

Imorse fick jag mig en liten workout :-)
Jag sprang med sonen i pulkan till dagiset! Mest för att det var roligt för honom och mysigt för mig. Men jag tänker ändå att jag förhoppningsvis brände bort lite kalorier :-) All träning är bra träning, eller :)
Kanske skulle man ta sig en liten sväng med Just dance, wii.
Jag brukar ta mig en 40-50min till det varje dag medans sonen är på dagis. Annars är det omöjligt att få dansa ifred då han vill stå framför mig hela tiden :-)
Ni som inte har provat detta spel- Det är superkul! Jag känner mig som värsta grymma dansaren när jag står där! ha ha!
Och det bränner nog en del kalorier iaf, för man får röra på sig mycket och jag blir oftast ganska varm av det.

Men just nu ska jag dricka upp mitt morgonkaffe :-)

  Ha en bra dag allihopa!!


Fy mig!

Idag åt jag först en skål med vaniljyoughurt och sen tog jag en kaffe. Sen blev det ägg och apelsin efter det. Till middag blev det tacoköttfärs med lite för mycket cream freache till :) Helt okej mat hela dagen. Men sen kom sötsuget! Jag har inte fått sånt sug på väldigt länge nu. Som tur var så hade jag precis skickat med min dotter det sista godiset vi hade hemma eftersom hon skulle till sin farmor. Men jag lyckades tyvär hitta en godisbit och några ischoklad. Fy mig! Jag vet inte varför jag helt plötsligt inte kan stå emot! Jag vill ju så gärna att vågen ska gå neråt nu. Men det där plusset över jul och nyår har gjort mig en aning deprimerad och det känns hopplöst...

Fick idag hem en tröja som jag har köpt på tradera. Den passade utmärkt. Strl 42/44 :)
Var även nere i källaren idag för att hämta upp lite gammla kläder. Kläder som jag inte har haft sen jag var säkert 19 år då jag vägde ca 65-70kg.
78kg har jag inte vägt på mycket länge utan har legat närmare 100kg hela tiden. Så det är verkligen lycka för mig nu. Men jag vill ju ner mera nu!! Helst ska alla extra kilon vara borta i morgon! :)

Tänkte bjuda på en nytagen bild. Och där jag faktiskt tycker att jag ser helt okej ut. Jag själv ser faktiskt skillnaden mot innan. Jag ska försöka hitta en äldre bild för att ni ska få hjälpa mig att jämföra :)


Jag, 78kg :)

1 kilo upp!

Över jul gick jag upp 0,8kg. Det gick jag ner under veckan. Men sen kom förstås nyår och jag fick tillbaks mitt kilo. Jag ville unna mig att äta gott 2 dagar. Klart jag förstod att det skulle resultera i plus på vågen. Men ändå, det känns för jäkligt alltså! Det är två veckor åt helskotta där jag istället kunde ha gått ner 2 kg.

Nu för tiden har det blivit att jag äter ägg och apelsiner. Äggröra med ibland skinka eller tomat till. Och jag älskar apelsiner. Äter säkert 3st per dag! Det är inte bra eftersom att jag försöker att äta så lite kolhydrater som möjligt och där finns en del. Jag har också ätit en del knäckebröd. Wasas, dom gröna förpackningarna. Så goda!
Och ibland kan det även bli lite nötter. Men jag försöker att tänka på kolhydraterna! Jag har ju även min sambo som är snabb att kommentera och påpeka vad jag äter annars. Och det är bra. Han är mitt största stöd i detta. Han är min personliga dietist :-)

På nyårsafton var vi hos min sambos familj. Hans morfar påpekade att han såg att jag hade gått ner en hel del. Då sa hans mamma- Ja jag ser det med. Du var söt innan men nu är du ännu sötare!
Jag vet att hon menade det som en bra sak. Men samtidigt kändes det inte så kul...

Var inne på mellandagsrean i början av veckan. Innan min viktnedgång hade jag strl 50 i kläder och fick gå till den störra avdelning i klädaffärerna. Gå in på tex. Gina tricot och alla dom där "smala" butikerna var bara att glömma. MEN! Nu har jag helt plötsligt ca strl, 42-44 i tröjor och ca 44-46 i byxor. Jag kan äntligen handla på den "vanliga" avdelningen. Och det känns så skönt! Men samtidigt väldigt konstigt. Det är som att det är en annan människa som står och tittar efter kläder i strl 42! Jag fick med mig från rean ett par byxor i strl 42 (!) och en tröja i strl L. Men då var det av tajt modell. Jag som ALDRIG ville visa mina former :-)

Min början

Jag är en tjej på 28 år och har varit överviktig hela mitt liv. Efter andra barnet som kom i februari-09 så stod vågen närmare 100kg! Jag är bara 157cm lång så det är ganska stor övervikt för min lilla kropp. Jag gick sedan ner till 90kg som nog var ett resultat efter graviditeten. Efter det gick jag ner ytterligare 10kg men dum som man är så gick jag naturligtvis upp det igen! En dag i september-10, nogare sagt den 24.e. Så kände jag att nu får det vara nog! Jag kände mig alltid uppsvälld och hatade min kropp. När jag tog  på mig min vinterjacka som jag hade köpt året innan så satt den tajt! Jag hade varit hos läkaren och pratat angående en annan sak och kom då in på min vikt. Hon sa att är det något jag ska oroa mig för så är det vikten. Och jag vägde mig även där. Vågen stod på 89kg! Då började kampen! Min sambo är väldigt duktig på vad som är bra och äta osv. Han sa till mig- Ät ägg och kyckling enbart. Han gick själv ner 30 kg på det för inte längesen. Så jag gjorde så. Inget mer godis,chips,kakor och annan skit. Första veckan var jobbigast helt klart! Innan magsäcken hade vant sig så var jag hungrig ofta. Men sen gick det bra. Jag åt även naturdiet vissa måltider. Sakta men säkert så försvann mina kilon! Hittils har jag gått ner ca 1/kg i veckan. Totalt 11kg nu!! Och det är helt otroligt! Jag är så stolt över mig själv att jag har klarat det. Och då har jag inte heller behövt träna något. Skulle iof inte våga mig in på ett gym nu iaf! :)
Jag har satt mitt mål till att gå ner till 70kg. Så det är nu "endast" 8kg kvar! Men sen ska jag försöka gå ner 5-10kg till för att ligga på ett bra BMI.
Jag kommer här skriva om min viktnedgång. Och vill gärna bli peppad och stödjer gärna er andra som vill det! Jag vet hur jobbigt det är att gå ner i vikt.

Nuvarande vikt: 78kg.




RSS 2.0