Hålla lite koll

Gjorde mig en counter för min viktnedgång :)


Vem är jag?

Fick den här kommentaren av "Carina". Hon vill gärna att jag berättar lite mer om mig själv så idag tänkte jag bjuda på lite info om mig själv :)

"Hej!

Har läst din blogg ett tag och jag måste ju säga att jag tycker att du är riktigt duktig och grattis till din viktminskning och lycka till i fortsättningen. Blev lite nyfiken på lite mer om dig, du skriver lite om barnen ibland men jag undrar lite mer om dig, jobbar du eller är du hemma m.m
Ha det bra!"
*********************************************************************************************

Jag heter Victoria, är 28 år. Bor med min sambo och har två barn. En dotter på 7 år, dock är inte min sambo pappan men han tagit rollen välldigt bra :) Har för ett år sedan gått igenom en vårdnadstvist med dotterns pappa, ett riktigt jobbigt år blev det då!
Sen har jag en liten kille på 2 år med sambon. Vi har varit tillsammans i snart 4 år. Flyttade i princip ihop direkt :)
I sommar är planen att vi ska gifta oss. Dock blir det ett litet bröllop då ekonomin inte är den bästa. Men vi ska allt få till det fint ändå :) Och det är ju en extra liten sporre för mig att gå ner i vikt. Att få komma i en fin klänning :) Om dagarna är jag fortfarande hemma. Sonen går på dagis och tanken är att jag snart ska börja praktisera. Jag har lite hälso problem så jag ska se med vad och hur mycket jag klarar av att jobba.
Så än så länge har jag lite tid på dagarna att träna som jag vill. Och hålla koll på min mat.
Jag älskar att se skräckfilmer :) Jag och sambon brukar ofta titta på film men han vill aldrig se skräck så jag får se dom själv. Inte lika kul :)
Jag älskar att gå på loppis, som jag har skrivit innan. Gillar att "fynda". Man vet aldrig vad man kan hitta. Oftast blir det dock små leksaker till barnen.

Vikten:
Kläder: Har gått från strl, 50+ till strl. 42-44.
Midjan: 120cm till 105cm. Mycket kvar där, jag vet!
BH: 95F till 85F
Vikt: 89kg till 73kg (målet är 63kg)

Har jag glömt något? Ni får gärna komma med frågor om ni är nyfikna :)

Min mat

Tänkte uppdatare med hur min mat ser ut om dagarna. Det varierar från dag till dag då jag gärna vill ha variaton, men jag håller mig ändå till vissa saker.

Frukost: 2 kokta ägg el  ca 1,5dl  lätt yoghurt.

Mellanmål: 1 shake el 1 fullkornsmacka.

Lunch: Lätt falukorv med fullkornspasta( ca 0,5dl) el 1 kycklingben med wook/grönsaker el 1 kotlett med wook/grönsaker.

Mellanmål: fullkorns macka el apelsin

Middag (kvällsmål): Varma koppen

På kvällen äter jag fortfarande ofta gurka med dipp. Eller skär upp en morot att knapra på. Wasa knäcke bröd (Cream cheese&French herbs) är också väldigt gott.

Vecko vikt 29/3-11

I morse fick jag ställa mig på vågen :-D Och jag kan säga att jag blev överraskad och glad :D

Startvikt: 74,1 kg
Vikt nu :73.0 kg

-1,1kg
(sen förra måndagen)

Det här behövde jag verkligen! Att se att jag kan gå ner i vikt. Att jag gör rätt.
Nu hoppas jag ju självklart på att få se en 72,a på vågen snart för första gången :)


Ny vecka igen

Idag är igentligen min vägningsdag, men jag kommer att ta vägningen i morgon då min mens precis är över för denna gång.

I lördags när vi storhandlande hittade jag en ny wook från Findus. Jag äter ofta vanliga wook classic till min mat.
Så här fin var bilden på påsen ----->
wook

Och så här fin var wooken med min kyckling----->

Ser knappt ut som samma wook. Och den såg inte alls aptitlig ut! Men den var faktiskt ganska god. Men varje tugga att ta på gaffeln tog emot pga av det hemska utseendet. Lite jobbigt. Men jag åt upp det och blev nöjd och belåten :)

Söndag

Ja denna helgen har innehållt sin del av onyttigheter ska jag säga. Tyvär. Men jag har koll på mina kalorier och endast igår överskred jag med ca 300kal. Så i princip borde det inte lägga sig så mycket. Men vi får se. Jag ska nog väga mig i morgon (måndag), trots att mensen inte är helt borta. Men det är skönt att helgen är över och vardags rutinerna kommer tillbaks. Måndag- lämna sonen på dagis, morgon promenad och sen hem och träna. :)

Idag ska jag på loppis, hoppas att jag hittar något roligt!

Ägg

Ska tydligen vara bra att äta på morgonen. Min sambo läser tidningen Body, och den tjuvläste jag häromdagen :) Där stod det tips för att öka fett förbränningen. Morgonpromenader innan frukost(alltså på tom mage) är ju det bästa. Men det stod att man kunde äta ägg innan om man inte klarade av att gå utan frukost, för ägg är kalorifattigt och det kan till och med öka fett förbränningen. Det lät ju helt perfekt för mig, eftersom jag brukar ta en morgonpromenad men inte kan göra det utan ha något i magen. Så nu är min nya rutin att äta två kokta ägg som frukost.
Ett annat tips som stod var att man kan ha kokta ägg i kylen för att ta när man är sugen på något litet. Perfekt det med! :)


Då var det dags igen

för "lingonveckan"... äsch då jag som tyckte det här gick så bra. Så ska man inte få väga sig på en hel vecka nu! :)
Vägde mig iaf idag då mensen inte riktigt hade kommit igång.

Startvikt: 74,1kg
(jag vägde mig faktiskt i måndags)
Nuv. vikt: 73,4 kg
-0,5kg

Känns väldigt bra att jag fick minus idag. Det känns som att jag nu kan det här med att gå ner i vikt. Jag vet vad jag behöver göra för att få det att funka. Det ger lite självförtroende och extra kämparglöd!
Innan har ju min "diet" varit mestadels att försöka undvika kolhydrater så mycket som möjligt. Det funkar absolut!
Men nu kör jag istället med mitt program Calorific och räknar kalorier. Kollar inte så mycket på kolhydraterna. Äter fullkorns bröd och ibland ca 0,5 dl fullkorns pasta till maten. Det verkar ju gå bra det med!

Imorse fick jag mig en härlig morgonpromenad i solen! Så skönt att våren verkar vara på väg nu :)

Vår sol

Helt okej start

Idag är tredje dagen på min "nystart". Än sålänge har det gått bra. Har inte stoppat i mig något jag inte borde. Jag tänker på vad jag äter.
Jag har ju innan tipsat om ett program som finns för Android mobiler. Calorific.
(Hittade en sida på engelska där ni kan läsa mer.Klicka här.)

Där man kan lägga in vad man äter, mängden och kalorier. Man börjar med att fylla i sin vikt och hur mycket man vill gå ner i vikt per vecka.
har nu satt den på 0,7kg i veckan och ska då få i mig 1310 kalorer per dag. Jag fyller i varje måltid på ett ungefär och det är ett jätte bra sätt att se hur mycket man har fått i sig under dagen. Ibland går jag lite över i kalorierna men förhoppningsvis går det bra ändå. Detta program är en stor hjälp faktiskt.

På fredag är det våffeldagen :)
Ska ni äta våfflor?
Lämna gärna en kommentar!


Ny dag, nya tag!

Efter en helg med alldelles för mycket gott (kakor, godis, bullar) så kom droppen igår kväll.
Jag hade tryckt i mig en halv påse med ostbågar och kände mig så där äcklig mätt och uppblåst och bara proppad upp till halsen med ostbågar. Det var exakt den känslan jag var så trött på i höstas när jag började min viktnedgång.
Så igår kväll fick jag nog. Jag hatar den där känslan av onyttigt i kroppen. På måndag då jäklar ska jag ta tag i vikten igen tänkte jag! Men vänta lite... varför på måndag? Det är ju så man inte ska tänka, att sätta ut en viss dag, för då skjuter man oftast bara upp det ju! Nä så det fick helt enkelt bli nya tag idag (söndag) såklart!
Nu jäklar ska jag ner i vikt! Jag ska inte äta något mera socket eller onyttigt utan ska ta bort allt sånt igen. Men jag tänker inte sätta någon gräns på tex hur mycket jag ska gå ner i veckan eller tills en viss tid. Jag ska nu ner 11 kg, till 63kg. Jag vill jätte gärna lyckas med det till sommaren men tänker inte sätta några krav på mig själv utan det får ta den tid det tar.
Jag är så glad att jag äntligen fick det här suget igen! Trodde ju dock inte att det skulle komma så fort igen! Men jag känner mig taggad och på hugget :)
Imorgon blir det morgon promenad och lite träning på det :)

Startvikt: 74.5 Vågar inte väga mig men jag gissar. Nästa måndag väger jag mig istället!
Målvikt: 63 kg

Igår var hela familjen i Ullared. Jag ville köpa lite nya kläder för det var ett tag sen nu. Men det blev bara ett par mjukis byxor, ett par shorts, BH och trosor. Men jag hittade en sån jacka som jag ville ha! En strl. 42,a blev det :D
På Lindex kostade en sån ca 700kr, på Ullared 299kr. Värsta kapet tyckte jag! :)
Och så blev det förstås en del kläder till barnen :)
Det var en trevlig dag. Men vad stort det är där inne. Vi missade till och med flera avdelningar. Fast vi fick nästan springa ut på slutet ,för sonen som hade somnat nöjt i kundvagnen, vaknade och var jätte gnällig.



Fredags morgon

Efter att jag lämnade sonen idag tog jag mig en tur till affären. Köpte mat och en del gott. När jag la upp varorna på rullbandet så var det ungefär varannan nyttig och varanann onyttig :-) Oj tänkte jag, undrar vad kassören tänker! :)
Innan jag lämnade affären tryckte jag i mig två bitar av en sån här ----->


När jag kom hem tog jag mig två fullkornsmackor med tomat ---->


Ha ha, ja bra början på dagen eller??! :)

Och till ikväll köpte jag mig en liten påse med smågodis. Jag är inte så mycket för godis så där vet jag iaf att jag inte kommer att proppa i mig.

Ha en bra dag allihoppa!!

Vikten

Det går sådär faktiskt med min paus. Jag har tryckt i mig en del onyttigt nu i dagarna. Vågen idag visade dock 73,8 kg så jag har faktiskt hållt min vikt bra. Men det är jobbigt för jag tänker mycket på min vikt. Jag känner ju fortfarande att jag vill gå ner men inte har det där "suget" och samma kraft som innan. Idag kom jag på att jag ju faktiskt har stått still på samma vikt i ca 4 veckor. Det har jag gjort omedvetet och det är ju ganska länge. Så igentligen borde jag ta tag i vikten snart igen. Jag har tänkt att ta pausen månaden ut iaf.
Jag vill fortfarande röra på mig och tänker fortfarande på hur mycket kalorier jag får i mig och hur mycket jag gör av med. Det tar på psyket. Konstant detta tänkande! Det kallar jag inte pause...


Tittade på tv 4 kalla fakta om magoperationer förra veckan. Dom som förminskar magsäcken för att gå ner i vikt.
Innan jag började min vikt nedgång var jag också inne på den baran. Jag var på vårdcentralen och hörde efter om en ev operation. Då tänkte jag att det var det absolut lättaste alternativet och att jag hade försökt att gå ner i vikt så många gånger men aldrig lyckats. Jag hade dock för lågt BMI för en operation.
Nu i efterhand så kan jag helt klart säga att jag aldrig försökte gå ner i vikt. Aldrig riktigt försökte. För att lyckas att gå ner i vikt på egen hand så måste man vara stark! Det är ju bara en själv som faktiskt bestämmer vad och hur mycket man stoppar i sig. Den meningen har jag hört/läst många gånger och tänkt, att det är inte så lätt!
Men det är ju faktiskt exact så det är. Om man bara bestämmer sig för att låta bli onyttiga saker så kommer det att hända saker med kroppen. Och det är bara en själv som kan göra något åt sin vikt! Man får kämpa kämpa och kämpa lite till. Men till slut kommer man att se och känna resultat och då blir det liiite lättare att kämpa. Men man kan aldrig ge upp kämpandet helt tror jag för då kommer man att falla tillbaks i gammla vanor.
Så nu när jag helt själv har lyckats gå ner 15 kg, så är jag glad att jag inte gjorde någon operation. Jag har bevisat för mig själv att jag kan själv!


Skit också!

Igår fick jag för mig att jag skulle synda. Jag köpte en påse med cheeze balls! Jag var sugen och det var över ett halvår sen jag åt dom. MEN, då var jag näst intill beroende av dom!
Så att köpa en påse igår var ett högt spel igentligen.
Jag åt kanske halva påsen (150g), och gav resten till dottern! Det var väldigt gott dom första bollarna. Sen blev det som det är med sånt, man bara trycker in det i munnen!
Efteråt blev jag så där äckligt mätt, nästan illamående. Och kände ju då att det faktiskt inte var värt det, eller speciellt gott heller faktiskt!
Men gjort är gjort och nu vet jag att jag inte kommer att köpa det igen. Iaf inte på ett långt tag.
En annan lite rolig sak var att samtidigt som jag satt och tryckte i mig mina bollar satt jag vid datorn och tittade på kläder på internet! Lite motsägellsefullt :-)


Idag tog jag mig min promenad som vanligt på morgonen, men energin och suget var ändå inte riktigt där. Lite synd faktiskt. Jag gjorde ändå mina övningar när jag kom hem. Och jag är väldigt glad att jag har fortsatt med träningen! Inne på 4.e veckan nu :-)

Igår så sa min dotter att jag var smal :-D Då blev mamma glad :-)

Jag och min dotter

Helgen

Sen jag tog mitt beslut i fredags om pausen så har det inte gått så bra. I Fredags hällde jag i mig nästan en halv påse chips, jag som slutat med chips. Men jag kommer aldrig att köpa chips, det var dotterns som låg kvar. Jag kände på något sätt att jag bara ville äta allt onyttigt jag kunde hitta. Åt upp två rader med mjölkchoklad och tog två kakor. Fast jag slängde båda för dom var inte goda. Men ändå! I går, lördag, åt jag 4 kakor!
Jag fattar inte vad som händer med mig! Eller jo igentligen gör jag det. Jag känner mig äntligen fri! Men eftersom att jag ska behålla min vikt så kan jag ju inte äta så här! Men helg är helg, tänker jag. På måndag kommer jag igång med mina promenader och träningen igen. Och förhoppningsvis kommer jag att äta bra mat också.
Jag har ju verkligen insett värdet av 1 kg! Det är himla lätt att gå upp det, men satans vad svårt det är att bli av med det! Så det sista jag vill är att gå upp i vikt.
Jag vägde mig idag, och konstigt nog så hade jag gått ner 0.3kg sen i torsdags. Men mitt mål är ju inte nu att gå ner i vikt utan att behålla min vikt för tillfället.
Får se hur det fortsätter...

Paus...

Vet inte vad jag skriva faktiskt. Jag vet inte hur det går med min nedgång...
Jag har inte gått ner ett gram den här veckan hitills. Men nu har jag bestämt mig för att pausa i vikt nedgången.
Jag har hittills gått ner 15kg. 2-3 klädstorlekar. Jag kommer i kläder jag aldrig kunde drömma om innan. Jag börjar känna mig nöjd med min kropp och min hälsa. Självklart är jag fortfarande en "tjockis", men jag känner mig mer "normal" nu! Jag har kommit i gång med träning, vilket jag aldrig trodde innan. Jag känner att jag kan stanna där jag är nu och vara ganska nöjd med mig själv och det jag faktiskt har lyckats med. Att gå ner 15 kg! Det har absolut inte varit en lätt resa!
Jag kommer som sagt bara att ta en pause. Jag kommer hålla mig på min vikt. Jag kommer fortsätta att äta som jag gör, delvis ganske nyttigt. Men jag kommer att ta mig en bulle om jag vill. Jag kommer att ta en godis bit om jag vill utan att känna skuld. Jag ska försöka göra så här nu en månad för att se hur det känns sen. Just nu känner jag inte det där suget av att gå ner i vikt som jag gjorde i början. Antagligen för att jag känner mig så pass nöjd.
Så jag hoppas att det där suget kommer att komma tillbaka då. Jag behöver fortfarande gå ner ca 10 kg för att ligga på ett bra BMI.

Här är en bild på min nedgång. Jag började min resa när jag vägde 89kg men tog då inget kort. Utan första togs när jag vägde ca 80kg. Nu ligger jag på 74kg. Skriv gärna en kommentar om ni ser skillnad :) Då blir jag glad!


Seeeemlaaa :)

Jag går i väntans tider... på min semla såklart! :)
Men jag har tagit valet att faktiskt bara äta en halv, den andra halvan får barnen. Jag vill faktiskt inte proppa i mig så mycket kalorier och kolhydrater. Har redan lite ångest inför det. Men jag måste ju kunna unna mig detta nu när jag har väntat så länge på det! :)

Imorse sken vårsolen ute. Jag gick min vanliga promenad och sen bara någa övningar hemma. Bestämde mig för att vila magmusklerna idag och gjorde lite ben övningar istället. Känns bra. Tänkte hoppa lite hopprep med tösen sen också. Måste ju få bort semlan såklart!

Äter ni semla idag?
Kommentera gärna! :)

Imorgon är det ju fet tisdagen!

Oj vad jag har längtat efter denna dagen! Den enda dagen jag tänkte unna mig att äta en semla! Jag hade faktiskt glömt bort det tills jag såg en bild på en semla i tidningen :) Då blev jag riktigt sugen för jag älskar semlor. Hade jag inte just nu försökt att gå ner i vikt så hade jag säkert ätit 3-4 st per vecka.
Men som sagt i år blir det bara en endaste! Och den ska jag allt njuta av imorgon!

Jag har faktiskt innan tänkt tanken på om det fanns något nyttigare sätt att baka en semla. Och av en händelse så snubblade jag över detta GI-receptet från Topp Hälsa. Jag kommer dock inte bry mig om att baka men för er andra så kanske det kan vara intressant! Berätta gärna hur det blev i sånt fall :)

Till 16 st semlor behöver du:
50 g jäst
3 dl mjölk
7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 tsk flytande Hermesetas
1 tsk stötta kardemummakärnor
75 g smör
1 ägg

Till pensling:
1 ägg

Mandelmassa:
100 g sötmandel
2 dl Hermesetas lättströ
inkråm av bullar
¾ dl grädde

Till fyllning:
2 dl grädde

Du behöver också:
bakplåtspapper

SÅ GÖR DU:

1. Låt smöret bli rumsvarmt. Värm mjölken till 37°. Lös jästen i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa upp ägget i en kopp. Häll i flytande Hermesetas, klicka i smöret och rör ner ägget. Degen ska bli något lösare än vanlig vetedeg, men fortfarande lite kladdig. Arbeta degen i 5 minuter. Jäs till dubbel storlek, ca 30 minuter.

2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela varje rulle i 8 bitar. Ta dinkelmjöl på händerna och rulla runda bullar. Lägg på plåten och jäs i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°.

3. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla bullarna med vispat ägg och ställ in plåten på mittersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 225°. Grädda bullarna i ca 10 minuter eller tills de är genomgräddade och har vacker färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär av lock på bullarna när de har kallnat helt. Gröp ut lite av inkråmet i varje bulle.

4. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman mandel, lättströ och inkråm. rör ner grädden lite i taget tills massan fått önskad konsistens. Vispa grädden till fyllningen till fast skum. Fyll bullarna med mandelmassa och klicka eller spritsa grädde ovanpå. Lägg sist på locket.

Njut!

Länk till sidan: http://www.topphalsa.se/artiklar/At-smart/Recept-pa-GI-semla/

Semlor


Vecko vikt 7/3-2011

Veckans vikt hamnade på:

74 kg
+0,5kg


Men det är helt och hållet mitt eget fel. I lördags var vi hos sambons familj. Jag åt en massa god mat med potatis och sås. Sen en halv bulle och flera godis bitar. Plus att jag tryckte i mig nötter på kvällen.

Ont i halsen och hostar...

Hostar som bara den! Hela natten har jag hostat. Så idag på morgonen bestämde jag mig för att skippa promenaden och träningen för att vila halsen. Men när jag hade lämnat sonen på dagis och började promenera hem så kände jag att jag ändå ville ta mig en promend. Det är ju så skönt att röra på sig. Och jag blev mera peppad av att jag faktiskt kände att jag VILLE promenera! :)
Så det blev en runda på ca 30min och sen hemma gjorde jag faktiskt mina sit-ups, push-ups och allt vad det heter :) Gör ju några övningar med vikter också.
Sen var jag ju bara tvungen att prova mitt nya hopprep :)
Det var mycket bättre än tösens "lek" hopprep. Men tyvär är det ju ingen höjdare att hoppa inomhus. Så det blev bara en snabbis. Vill att det ska bli varmare så man kan gå ut och hoppa ju! :D
Fast jag vet inte om jag vågar mig ut och hoppa så alla andra ser mig. Tänkte att jag får gå ut med tösen och hoppa så ser det inte lika dumt ut! :D

Vägde mig imorse och vågen stod på 74kg. Vilket innebär att jag har gått upp ca 0,5 kg. Men jag vet ju iaf varför och det var kakorna,popcorna och den andra skiten jag tryckte i mig här om dagen! Men än är inte veckan slut och jag hoppas såklart på att iaf gå ner till 73,5 igen :)

Det känns som att jag börjar att bli den mamman jag alltid har velat vara. En mamma som orkar leka och springa med sina barn. Jag märker hela tiden att jag gör nya grejer. Igår så satte tösen på musik och dansade. Och jag hängde på! :) Så där stod vi och dansade för fullt! Det bästa var ändå att se hur glad hon var att hennes mamma ville dansa med henne!
Idag så sprang sonen upp för en liten kulle när vi skulle till dagis. Innan hade jag nog bara stått kvar och tjatat på honom att komma ner. Men istället sprang jag upp för backen och busade med honom!
Det känns bra i hela kroppen att ha mera ork!

Mina underbara barn! Mina underbara barn!

Hopprep inhandlat!

Igår hade jag en stooor svacka! På kvällen blev jag sugen på allt möjligt helt plötsligt. Jag gjorde popcorn som jag delade med min tös. Hon blev förstås glad över att få äta popcorn på en onsdagskväll :) Sen tryckte jag i mig två kakor med choklad på. En wasa knäcke bröd. Och på det gurka med dipp! Vart var botten på magsäcken???
Jag hade inte alls något dåligt samvete heller! Imorse vägde jag mig och det hade blivit ett plus på vågen såklart! Idag har jag inte heller så dåligt samvete. Det är väll tur det iof så jag inte faller tillbaka. För idag blir det inget mera skit. Det känns som att gårdagens faktiskt räkte för mig.

Idag åkte jag in till stan för att köpa mig ett riktigt hopprep. Har lånat tösens men det är ju helt kasst. Så jag köpte detta på Staduim för 99kr(CASALL). Nu kommer det nog inte att bli ngt hoppande på några dagar eftersom att jag har fått sån hosta, så jag vill inte att det ska bli värre.

CASALL Hopprep


Ny vecka...

Har inte varit här inne och skrivit på flera dagar nu märkte jag, men har inte haft så mycket att rapportera.
Veckan har väll varit okej matmässigt. Tar mina promenader på morgonen och sedan sit-ups, push-ups och några andra små övningar.
I lördags hade vi kalas för lillen som hade fyllt 2 år. Jag tog mig faktiskt 2 tårtbitar, en muffins och några godis bitar. Vägde mig igår och räknade med lite plus men icke. Veckan resultat blev endast -0,3kg men känns helt okej.

Igår var vi på Rusta och jag köpte mig en yoga matta för 99kr, en rosa såklart :) . Kände att jag behövde ngt mjukt att ligga på när jag gör min träning hemma. Dom hade också ett helt mjukis sett (byxa,linne och jacka) för 99kr! Det blev ett svart/rosa sett. Super bra!

Jag har också börjat med en ny tränings form! Hopprep! :D
Javisst! Jag har förstås inte hoppat på fleeera år och skulle nog inte ens ha försökt mig på det med min tunga kroppsvikt innan. Men jag provade och det är ju faktiskt kul. Plus att man känner att det verkligen tar. Så igår surfade jag runt lite för att läsa mer om detta. Och man kan förbränna mycket kalorier på det ju! Man tränar kondition, benen och armarna ,samtidigt dessutom! Superbra!
Här får ni en länk till en utav många sidor jag faktiskt hittade(engelsk dock), så kan ni läsa på lite själva om ni vill :)
http://www.wikihow.com/Jump-Rope

Här är en svensk sida med lite rolig info:
http://iform.se/kost/fragor-om-sund-vikt/hopprepet-battre-traning-an-man-tror

Hoppa hopprep

RSS 2.0